2013. április 19., péntek

Dresden akták nyereményjáték #1 forduló

 
Nemrégiben beszélgettünkWeevel, mégpedig Jim Butcher nagyszerű és méltatlanul mellőzött könyvéről, a Pusztító viharról, amit mint kiderült, mindketten egyformán szeretünk. A Dresden akták sorozat első kötete 2000 novemberében került az olvasók elé, kis országunkba 2011-ben érkezett el a Wizard-Books és az Ad Librum koprodukciójában, de hogy miért nem ismert idehaza, arról lehetne vitatkozni. Nyilván szerepet játszik a tapasztalatlan új kiadó, és a reklám totális hiánya is.

Ez egy rendkívül sikeres, folyamatban lévő urban fantasy regénysorozat, és ezen a ponton illik tisztázni, mi is az a városi fantasy. A mai korban játszódó, varázslatot és/vagy mitológiai lényeket ötvöző irányzat a fantasy műfaján belül. Van itt minden, alakváltók, démonok, tündérek, vámpírok, fehér és fekete mágia, szellemek és még egy sereg egyéb  dolog, amiről nem hallottatok, vagy csak nem akartatok.
Tehát egy befutott, igazságtalanul hanyagolt könyvről beszélünk, amit alig ismernek néhányan. Talán pont ezért nem adták még ki a sorozat második kötetét, de ez az, amin Weevel közösen változtatni szeretnénk. És tesszük mindezt egy játék keretében.

Célunk kettős. Egyfelől reklámozni szeretnénk A Dresden aktákat, másfelől, mert ez a regény megérdemli. Reméljük, hogy sokan felfedezitek az önmagában is kerek egész történetet rejtő első részt, és esetleg akad egy kiadó, ami magának érzi majd a feladatot, megkönyörül rajtunk és hozza az elvárható függő adagot.

A szabályok:
- A játék három héten keresztül folytatódik párhuzamosan Wee blogja és a Napi falat közös szervezésében.
- Minden héten mindké oldalon egy-egy kérdést teszünk fel, amelyek a könyvsorozatot és a 2007-ben elkészült 12 részes filmsorozatot érintik.  A pontosság kedvéért, a harmadik hét végére ez hat kérdést és hat választ jelent.
- A megfejtéseket összegyűjtve és egyetlen e-mailben,  a dresdenaktak@gmail.com  címre küldhetitek el névvel együtt. Nem győzöm hangsúlyozni: csak és kizárólag egyszer!
- A sorsolást május 6-án ejtjük meg, és a nyertessel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.
No de, beszéljünk kicsit a nyereményekről is. A helyes megfejtők között kisorsolunk valakit, aki gazdagabb lesz egy Pusztító viharral (Weetől), és A Dresden Akták (3 DVD) első évadjával(tőlem). Minden oldalról támadunk!


Nem kell megijedni! Ha figyelmesen elolvassátok a bevezetőket, mindig találtok némi segítséget a válaszokhoz és igen, ugyanez a feladat mindkét oldalon, persze  a kérdések azért különböznek.
Tehát, íme a Napi falat első kérdése:

2. Hány részből áll a filmsorozat?

Jól látjátok, ez a kettes, mert az elsőt Weenél lelitek. Kellemes játékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...