2013. március 30., szombat

A burok, avagy itt állok kötéllel a nyakamon, valaki rúgja ki a széket

Nem vagyok hajlandó energiát fektetni ebbe a bejegyzésbe. Még a kép beszúrására is sajnálom az időt, ugyanis a film témáját tekintve bleeeee, terjedelmére meg túúúúúl hosszú.

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ezért még fizettem is! És még csak nem is foghatom a színészekre. Ők aztán eljátszottak minden érzelmet becsülettel, amit a forgatókönyvíró, az a kretén, akinek nem is nézem meg a nevét, mert képes lennék rontást küldeni rá, leírt nekik. Ezzel csak és kizárólag egy a probléma, ennél még a rögtönzés is jobb lett volna.

Hónapokig tartott mire elfogadtam, hogy ennyire nem a karaktereknek megfelelő színészeket választottak. Aztán megrántottam a vállam, hiszen a külső nem minden, és talán ezzel még jobb is lesz. Élesebb ellentétek, kontrasztosabb játék. Megint naiv voltam. Fogták ezt a zseniális könyvet, kihúzták belőle a hajtó és szerelmi száll kivételével szinte az összes cselekményt, persze a maradékokat gondosan átírták, és vászonra hányták. A könyv ismerete nélkül totálisan értelmetlen és követhetetlen a sztori, hatalmas logikai buktatókkal, azaz a logika teljes hiányával. Egy katyvasz, amit akárhonnan is nézünk, tutira találunk benne sárgarépát.

Ha valaki erre azt mondja, neki tetszett, akkor azt kell feltételezzem, soha, de soha nem értette meg A burok mondanivalóját, és még mindig ott tart, hogy Team Ian meg Team Jared. Semmi, ahogyan mondom semmi, nem jelent meg abból, ami a történetet egyedivé, érdekessé teszi. Csupán egy lagymatag szerelmi háromszög lett, furcsa köntösben. Ennél bármelyik mangaka jobban ír és rajzol fél perc alatt, méghozzá hátrakötött kézzel!

Ahol van fantázia, ott a tucat is lehet izgalmas, ahol meg nincs... Nos hiába a számítógépes trükkök tucatja. Meg lehet oldani mindent erőből, ahogy itt tették, de csak halkan jegyzem meg, időtlen idők óta léteznek maszkmesterek, akik még a dolgukat is értik.

Ian a semmiből egyszer csak beleszeret Vándorba, Jared meg csak úgy elfogad mindet, nincs konfliktus, nincs történetírás, nincs itt semmi. A szerelem fontos, de nem a legfontosabb, és bár a könyv nem hemzseg az akciókban, azért ennél lényegesen pörgősebb. Egy dráma, aminek a nyakába akasztottak egy ide köpjetek táblát, és most kénytelen mártír arccal tűrni a megaláztatást.

A villamoson percekig hallgattam, majd felsóhajtottam, ezt megismételtem többször, és a végén elnézést kéretem Luke-tól, amiért elcipeltem rá. Tényleg azt hittem, azt gondoltam jó lesz. Oké, nem olyan, mint a könyv, de legalább nézhető! És még ez az egyszerű óhajom sem jött össze. Képtelen vagyok lepontozni, mert mínusz nincs, és nem tudom kellően kifejezni az utálatomat. Mert bizony most, bár rám nem jellemző, utálkozom és még fröcsögök is.

Újabb darab a kár volt címke alá. Láttam már rossz filmeket, ezt viszont nem tudom és nem is lehet megbocsátani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...