2012. augusztus 4., szombat

Oh the weather outside is...


Tegnap este többször is bevillant a Let it snow, ez a nagyon kedves, régi Sinatra dal. Csak a helyzet épp fordított volt. Kint kellemes (értsd: dög) meleg volt, bent viszont csontrepesztő hideg. Már amilyen egy hűtőkamrában lehet.  Ennek pedig az volt az oka, hogy néhányan ellátogatunk a Jégbárba.
Han Solo befagyott, én olvadtam
A bejáratnál rögtön Han Solo barátunkba futottunk. Elég kellemetlen helyzetben ácsorgott ott, karbonitba foglalva. Ezután kaptunk, mit kaptunk, egyenesen ránk húzták a hatalmas poncsókat (Készültem! Melegebb, hosszú pólót vettem,  zárt cipőt és még zoknit is húztam!), majd adtak egy pár vastag téli kesztyűt, és kitárult a bár, azaz a jég birodalmának ajtaja.

Rögtön a bárpult előtt találtuk magunkat (jégből volt természetesen), ahol cuki jégpoharakba készített kis koktélokat szolgált fel egy mosolygós jegesmaci. A magam részéről a Ne tapizd a hógolyómat! választottam, ami az én ízlésemnek kicsit édes volt ugyan, de kellemesen mangós és alkoholos, melegített.

Ezután kékbe öltözött eszkimóként körbejártunk, nézelődtünk, csodálkoztunk, ámultunk és bámultunk.

A hely egészen pici, meglepődtem, mert valahogy nagyobbnak képzeltem. A szobrok viszont zseniálisak. Miután elfogyottak a koktélok kezdetét vette a fényképezgetés.

A személyes kedvenceim azok a voltak, ahova be dughattam a fejemet (Interaktív?), de akadtak ott képek, mikulás, jeti, Titanik (hi-hi-hi)  és egyéb faragások is. A honlaphoz képest majdnem az összeset lecserélték, ez pedig azt jelenti,  hogy időnként frissül a repertoár.  Muszáj lesz máskor is ellátogatni ide!
Minidg pohárral
Normál esetben a belépő egy kicsit borsos (bár ártól függően tartalmaz bizonyos számú koktélt), de kuponakcióval nagyon baráti volt, és tényleg kár lett volna kihagyni.

Az ötlet különben zseniális. Egy nagyobbacska hűtőkabin az egész, a falakat jégtéglával rakták körbe. Betettek néhány szobrot, a falakra képet, de pont az ölet egyszerűségéből adódóan nagyszerű. Minden csillog, ragyog, a személyzet kedves,  rengeteget nevettünk és bár bizonyára millió hasonlót láttak már, akad, hogy velünk nevettek.

Sikeresen eltöltöttünk kicsit több mint fél órát a cidriben, minekután szinte jólesett kimenni a 35 fokba.

Az estét lezárandó monyózni mentünk. Gyerekek, erős! És ez szó szerint igaz, mert tabascóval ízesítik. A másodikat követően viszont már eszméletlen finom volt. Ennek ellenére utána is tüzet leheltem tőle, de legalább kiolvadtam teljesen.

Nagyon jól éreztem magam! Aki csak teheti vadásszon kupont vagy vegyen jegyet. Menjen el hűsölni ebben a forróságban, és nevessen sokat! Megéri.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...