2011. december 21., szerda

Sweet Relationship

美味關係 / Mei Wei Guan Xi

20 (32 a dvd kiadásban) részes tajvani romantikus sorozat (2007)

Mi más is lehetne, mint egy manga feldolgozás. Egy tíz részes josei sorozat, amely Delicious Relationship néven látott napvilágot. Nem olvastam, mert őszintén egy-két kivételes nőknek szóló darabot leszámítva(pl.: Vampire Knight, Uragiri wa boku no namae wo shitteiru azaz Uraboku) szinte csak fiúknak szóló mangákat veszek kézbe, így nem ismertem a történetet sem, de Vic Zhou jelenléte egyértelműen eldöntötte, tetszeni fog .

Az énekes, színész fiatalembert a Black & White-ban láttam először és teljes szívvel kijelenthetem, beleszerettem az elálló lapát füleibe. Ázsián totális átszabási láz vett erőt, és igaz ugyan, őt is átrajzolták, a fülecskéje azonban maradt. Ezt pedig ritka bájosnak találom a koreai tökéletes idolokhoz képest. A többiről nem is beszélve, mert van benne valami bájosan kisfiús, és mi nők igenis imádjuk a kisfiúkat. Folyton leporolnánk a térdüket miután elestek, és észre sem vesszük, hogy anyák lettünk nem szeretők. Ez persze más kérdés, de hogy számomra Vic Zhou üde jelenség és kedves a szemnek, határozott tény.

Chang Bai Hui egy igazi ínyenc. Élvezi az evést, az ízeket, meg tudja mondani, hogy egy adott ételben milyen alkotóelemek  szerepelnek, még azt is, hogyan vannak elkészítve, bár főzni nem tud.  Aznap, amikor levizsgázik, édesapja egy francia étterem konyhájában szorgoskodik, hogy készítsen számára valami nagyon finomat, ezzel emelve az esemény színvonalát. Az ottani séf tudtán kívül történik a dolog, mert Fang Zi Tian bármennyire kiváló a szakmájában, híresen kiállhatatlan természet. Míg a papa kint ünnepel lányával, odabent fő a híres arany leves (húsleveshez lehetne hasonlítani), a mesterszakács felfedezi az árulást, de mivel a leves odaéget, fogja és kiönti az egészet, aztán még fel is mond.

Hogy ne derüljön ki az eset, az egyik segédje Zi Tian levesével leplezi a hiányt, ami Bai Hui számára mennyei manna. Éppen csak elkezd enni, amikor édesapja szívinfarktust kap és meghal. A lány egyedül marad, az evésen kívül semmihez sem ért, egymás után mondanak fel neki, hiszen több kárt csinál, mint hasznot. Egy délután, bőrig ázva és teljesen elkeseredetten betér a Little Bearbe, ami egy kis családi étterem, és sorra kezdi falni az ételeket. Az aranyleves első kanala után zokogni kezd, mert azt az ízt érzi, ami számára az édesapját jelenti. Könyörögni kezd, hogy vegyék fel dolgozni, de a szakács szerint egy nőnek nincs helye a konyhában(?). Fogadást kötnek , aminek eredményeként mégiscsak munkába állhat, de az igazi vesszőfutás csak most kezdődik, hiszen Chang Bai Hui még egy krumplit sem tud normálisan meghámozni.

Patty Hou, a főszereplő hölgy,  a szokásossal ellentétben már az elején szép és bájos. Ahogyan eszik, az meg szimplán nyálcsorgató. Már önmagában ez egy jó pontot ért.

Bár jó néhány kacagtató jelenetet tartalmaz, mégsem tudnám a vígjátékokhoz sorolni. Minden karakternek megvan a saját kis sanyarú múltja, jelene. A sorozat maga egy halállal indul és rengeteg dráma merül fel közben is. Az első eset volt, hogy az intrikus személye, mint kötelező elem, nem idegesített. Pusztán sajnáltam. Teljes szívemből szántam, bár egyértelmű volt a saját felelőssége is, mégis túl nagy teher szakadt a vállára, nem tudom mit tettem volna az ő helyében. Nyilván azért lehetett mindent így megjeleníteni, mert az eredeti célcsoport már a hölgyeké. A felnőteket lehet több érzelemmel terhelni, nem kell feltétlen szabadkozni a balsorsok miatt.

Központi elem egyértelműen az étkezés. Rengeteg francia ételt készítenek, esznek a sorozat folyamán, és néha igencsak étvágygerjesztő módon. Az egymással gyakran rivalizáló éttermek, séfek világában valaki, aki tanulni és valaki, aki csak főzni vágyik nem szokatlan, mégis egyedi kombináció. Kiderül, hogy más dolog készíteni, és igazán élvezni az ételeket, és az is, hogy a szeretet, hűség és kitartás bármire képes, nincs lehetetlen. A  félreértéseket pedig az hiszi el, aki el akarja.

Nagyon fontos momentum az étterem. Little Bear mancsai alatt inkább családdá válnak, mint munkatársakká, és ez az a szál, ami köré, szerelem ide vagy oda, felépül minden. A hovatartozás ugyanis minden magányos szív legfontosabb kérdése.

Egyetlen mellékszálat nem zártak le, amiért nagyon szomorú voltam. A történetbe ugyan beleillet, de vártam valami rózsaszínes habos valamit, ami nem következett be. Az utolsó rész egyenesen imádni való volt. Összességében jókat nevettem, és az viszonylagos komolysága ellenére is, az egyik legjobb doramám volt.  Nagyon szerettem.

9/10


Az opening:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...