2011. augusztus 10., szerda

Mary Stayed Out All Night


매리는 외박중/ Marry Me, Mary!

16 részes, romantikus vígjáték, 2010

Szereplők:

Nos, akkor a harmadik doramám, és bizonyos szempontból más, mint az előző kettő. Például nincs Sorry, sorry, amiért én kérek elnézést, de úgy tűnik mégsem kötelező elem, mint a jégkoriba a dupla lutz.

Aztán minden egy kicsit furcsább. Mary(Wi Mea Ri) egyfelől végtelenségig ártatlan és naiv, még soha nem randizott és bármire kész az édesapjáért, másfelől meglehetősen dörzsölt. Szemrebbenés nélkül hazudik a pénzbehajtóknak, akik az apját keresik. Kénytelen abbahagyni az iskolát, tetemes adósságuk miatt, így mindenféle munkákat elvállal. Ha kérdeznénk mi az álma, azt felelné, hogy visszamehessen tanulni.

Imádja a doramákat, gyakorlatilag ezek adják neki a mindennapi üzemanyagot, valamint két barátnője, akiket alkalomadtán kisegít, mint józan vezető, egy fuvarral. Nagyjából itt kezdődik a baj. A zsúfolt utcán a barátnője autójával fellöki Kang Moo Kyult, egy indie banda énekesét,  aki épp egy fellépésre tart. Felsegíti a földről, aztán pánikolni kezd, mert ugyan a fiú azt mondja, hogy jól van, majd elsétál, de mi van akkor, ha utólag bepereli? Pénze az nincs, tehát a nyomába ered. Különböző fortélyok útját sikerül rávennie, hogy adjon neki az autógrammot, majd elkezdi írni a nyilatkozatot, miszerint az áldozatnak semmi követelése nincs. Naná, hogy lebukik!

Hogy, hogy nem, ivással töltött órák után Moo Kyul nála tölti az éjszakát. Történni nem történik semmi, de elég nehezen tudja kitenni a fiú szűrét. A többi lánytól eltérően nem ájul el a csini pofikától, csak szabadulna a csapdából.

Körülbelül ekkor tájt édesapja összeakad egy régi, Japánban élő, és ott meggazdagodott barátjával, akinek van egy pár évvel idősebb fia, és aki azzal az ajánlattal él, hogy kifizeti a papa nem csekély adósságát, ha Mary hozzámegy  Byun Jung Inhez, a fiához. Az üzlet megköttetik. Az apa szeme előtt nem csak az adósság törlésének lehetősége, hanem a lánya boldogsága is lebeg. Nem szeretné, hogy nélkülözzön, és abban a tévhitben él, hogy  a pénz majd elég örömteli házasságot biztosít. Ráadásul a kiszemelt vőlegény jóképű, gazdag, kitűnő modora van, mint egy igazi herceg.  Ki az, aki tiltakozna ellene?

Hát Mary! Életben először meglép otthonról. Válasza a kényszerített házasságra pedig annyi, hogy Kang Moo Kyullal és néhány barátjukkal készítenek pár esküvői fotót, mintha férjez ment volna. Amiken sem a menyasszony, sem a vőlegény nem látszik különösebben vidámnak.  Csakhogy apja, kihasználva az alkalmat, meg a lánya iratait megszerezve bejegyezteti a házasságukat Byun Jung Innel. Nem nagyon van más választás, mint játszani a szerepet.

Jung In talán jó parti, de teljes egészében aláveti magát apja akaratának.  Nem kérdőjelezi meg a döntését, nem tiltakozik. A házasság számára üzlet, és mint igazi üzletember azt találja ki, hogy tartsanak próbaházasságot száz napig.  Maryt alkalmazza a cégénél, így  a nappalokat ketten töltik,  míg Mary a délutánokat másik férjével üti agyon. Aztán majd eldönti kit választ a két férfi közül.

A napok lassan telnek, a totális kavalkádban nem nagyon lehet tudni ki kivel van. Kang Moo Kyul jóképű, tehetséges, de annyi barátnője volt már, mint égen a csillag, ugyanis senkivel nem randizik egy hónapnál tovább. Mary doramákon edzett szíve elrugaszkodik a valóságtól, míg Jung In racionalitása már-már égbekiáltóan fájdalmas.

Természetesen sok minden változik majd, ráadásul egy új, készülő produkció az összes ellentétes felet egy csapatba tömöríti.

Na, ezt a sorozatot egyértelműen a két férfi főszereplő miatt választottam! A You're Beautiful után Jang Geun Suk bekerült a kedven koreai színészeim közé, Kim Jae Wookot pedig már eleve ismertem. A női főszereplőtől nagyjából égnek állt a hajam, de csak az első rész feléig, onnan kezdve viszont nagyon bájosnak találtam.

JGS extra sokat mosolygott, szinte ez elejétől, és meg kell mondjam, az valami szívdöglesztő. KJW viszont már problematikusabb volt. Az arca vékonyabb, mint szokott lenni, mindenhonnan fogyott és folyton sápadt. Az új frizurája szerintem nem áll jól, meg így észrevettem azt is, hogy csámpás. Viszont annak legalább cuki.

Többszörös szerelmi háromszög, félreértések, és behódolás jellemzi a sorozatot. Kicsit dühítőnek tartottam, hogy miért nem tudnak egyszerűen nemet mondani az erőszakos papáknak, de nyilán ennek okai a kultúrában no meg a műfajban keresendőek. Végül is ez a szituáció adja meg a konfliktust, bontja ki a történetet.

Az eddigi darabokkal ellentétben, a 9-10. rész táján volt egy kis leülés. A másik két sorozatban pont azon a tájékon helyezkedtek el a kedvenc részeim, és bár ezek is nagyon jók voltak, a sorozat lezárásának értelmeztem. Olyan furcsa volt, én már ott befejeztem volna. Elképzelni sem tudtam, hogyan fogják folytatni, de a végén csak összehozták. A lendület azonban megtört. Lehetett ennek oka az is, hogy a forgatókönyvön ketten dolgoztak, mert épp az elválási pontnál érzek egy kis difit. Végül is nem baj, mert nem ártott a sorozatnak, csak két befejezést kaptam egy áráért. Azaz két évadot egyben. Mivel el tudtam különíteni egymástól a két stílust, nem csalódtam, de megértem azokat is, akik erre nem voltak képesek.

Hogy miben volt más, mint az előzők?

A szerelem, remény és bizalom közül melyik a legfontosabb? A lojalitás. Erre épül fel minden. Első kőrben ezért száll be mindenki a játékba, ezért nem száll ki és ezért harcol tovább. Ahogy az idő telik, néhol ugyan áthelyeződnek a prioritások, de elvégre ez egy romantikus dorama, így normális. A lojalitás mégis mindenkit belekényszerít valamibe, amit talán nem is szeret.

Különböző a tényleges vége is. Nem mintha  az élet nem állna helyre, hanem az utolsó rész tartogat néhány percet és egy monológot Marytől, amitől életszerűvé válik a történet. Ezzel együtt már megértettem a dupla lezárást, de mégiscsak kár azért a törésért.

Külön érdekesség, hogy az indie bandának köszönhetően végre került bele néhány rockosabb szám is. Na, nem olyan zúzós fajta, de azért ez már rock. Kedvelem Jang Geun Suk hangját, mindig szívesen hallgatom, bár a pop talán közelebb áll a hangszínéhez, játszva megütötte ezt a szintet. Szóval mindet összevetve kár lett volna kihagyni.

Igazán édeses voltak Geun Yunggal, kaptak is érte díjat.  A sorozta különben szám szerint hármat is kapott. Egyet-egyet Geun Suk és Geun Yung, valamint a harmadikat mint pár vehették át.  A népszerűség nem csak az ismert színészeknek köszönhető.

Volt benne néhány visítós jelenet, nagyon sok mosolyogtató, még több édes és számtalan sírós. Történet szeretetről, hűségről, lojalitásról és szerelemről.  Kár lett volna kihagyni, még akkor is, ha a leggyengébb az eddigi sorban.

7,8/10

Hivatalos tralier:







Kis ízelítő a kedvenc Geun Suk számommal:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...