2011. június 7., kedd

A pap - Háború a vámpírok ellen (Priest)

(Priest)


színes, magyarul beszélő, amerikai akció-horror, 87 perc, 2011


rendező: Scott Charles Stewart
író: Hyung Min-Woo
forgatókönyvíró: Cory Goodman

szereplő(k):
Paul Bettany (Pap)
Lily Collins (Lucy)
Maggie Q (Papnő)
Cam Gigandet (Hicks)
Karl Urban (Black Hat)
Stephen Moyer (Aaron)
Mädchen Amick (Shannon)
Christopher Plummer (monszinyor Orelas)


A történet jó, a karakterek eltaláltak, az akció jelenetek kidolgozottak. Na, ezzel össze is foglaltam a lényeget. Ugyanis, nincs miről beszélni.

Csattanó, az nincs. Gyakorlatilag minden kiderül a trailerben, na és az első tizenöt percben. Amiért mégis érdemes nézni, azok az akciójelenetek. Pörgősek, látványosak. A vámpírok ábrázolás legalább szokatlan. Nekem Ben 10 Vadorzójára hajaznak, csupáncsak szőr nélkül.

A teremtményeknek még valamelyikük nincs, szemük,  ami viszont egyezik az egyház teológiájával. Az a mindenki által ismert mondás, jól passzol a történetbe, és ezért jár egy fél pont. Nem, nem írom le. Tessék megnézni!

Apropó egyház! Megint egy film, amiben lehet szidni az elvakult, fröcsögő egyházi vezetőket, hiszen nem tudnak azok semmit sem.

Egy színész sem alakított kimagaslót. Lássuk be, ezt a történetet, nem a jellemábrázolások határozzák meg, és nem is miattunk ülünk be a moziba.

Paul Bettany hozta a tőle elvárhatót. Még akkor is, ha ismét csuhával takarta el, a különben kidolgozott testét. Minden nem lehet tökéletes…

A mellékszereplők között egy személy keltette fel a kíváncsiságomat. Stephen Moyer ezúttal nem vámpírt alakít, és bizonyára furcsa, hogy a másik oldalra került, de számomra ez adott egy apró kis poént, ami a filmből máskülönben teljesen hiányzik.

A hangulat egészen darkos, a világábrázolás utópisztikus, az emberek nyomorultak. Nekem való alkotás!

Összességében azt mondanám, nem bántam meg. Kikapcsolós, lazítós film volt, mindenféle sokk és csavar nélkül. A befejezés lehetővé tesz, egy esetleges folytatást, amire én mindenképpen vevő leszek. Szeretem az ilyen semmitmondó filmeket.

6,9/10





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...